ПГ "Генерал Владимир Заимов"
Професионална гимназия в град Сопот

Наградиха участниците в рецитала по случай 3 март

С изключително въздействащ рецитал на произведението "Опълченците на Шипка", ученици от 11 и 12 клас на ПГ "Ген. Владимир Заимов" - Сопот, под ръководството на преподавателите Гинка Проданова, Елица Василева и Светлана Дъбенска,  отбелязаха 3 март - Националният празник на Република България и 145 години от Освобождението на България от османско иго.

Рециталът бе заснет в студиото на клуб "Заимов ТВ" и публикуван, както в сайта на училището, фейсбук-страницата на Заимов ТВ, така и в регионалните медии.
Към момента видеото е гледано над 530 пъти, като броят на гледанията продължава да расте.

Видео адаптация на произведения с висока историческа стойност имат образователен характер и стават лесно достъпни за огромен брой хора в електронна среда.
С видео-рецитали училището ни отбеляза и 150 годишнината от гибелта на Апостолът на свободата Васил Левски, които бележат стотици гледания в социалните мрежи.


Директорът на ПГ "Ген. Владимир Заимов", г-н Георги Генов поздрави участниците и им връчи за спомен от участието им по едно издание на "Учебник по българска история за народните училища 1879".