ПГ "Генерал Владимир Заимов"
Професионална гимназия в град Сопот

Отново победа за ЗАИМОВЦИ в конкурс, организиран от Университета по хранителни технологии.

 
Ученици от ПГ "Ген. Владимир Заимов" - Сопот отново постигнаха победа в конкурс, организиран от Университета по хранителни технологии гр. Пловдив, за първи път, по професиите свързани с НАПРАВЛЕНИЕ ТУРИЗЪМ, ХОТЕЛИЕРСТВО И РЕСТОРАНТЬОРСТВО, ХРАНИ, НАПИТКИ, БИОТЕХНОЛОГИИ, ЗДРАВЕ И ДР.!!!
Огромен интерес и много вълнения предизвика финалът на Първия национален ученически конкурс „Млади изследователи“. Участието в конкурса стартира още през декември месец и в него се включиха 22 отбора от страната и чужбина с над 100 участници – ученици, учители и ментори от УХТ,
Конкурсът завърши с официална церемония по награждаване на участниците, на която ректорът проф. д-р Пламен Моллов връчи призовете.
В направление „Туризъм, хотелиерство и ресторантьорство“ ПЪРВОТО място бе отредено на тема „Социалните мрежи – средство за общуване и реклама“, изготвена от ДЕСИСЛАВА МАРИНОВА от 12б клас в Професионална гимназия “Генерал Владимир Заимов“ – Сопот, с ръководител г-жа МАГДАЛИНА АНДОНОВА. Деси вече е и студент в университета, вследствие първото си място!
И четирите ни отбори - Неделин, Дора, Ебру, Оя, се представиха достойно и си издействаха висока оценка! Ръководител на два от отборите ни и водач на групата в Пловдив бе г-жа ПЛАМЕНА ПЕТРОВА-НЕНКОВА!
БЛАГОДАРИМ НА УЧЕНИЦИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ, че ни накараха отново да изпитаме ГОРДОСТ!
Учениците имаха възможност да се запознаят с дейността на различните факултети и да получат подробна информация за специалностите и предлаганите условия на обучение и бъдещата реализация от различните катедри