ПГ "Генерал Владимир Заимов"
Професионална гимназия в град Сопот

ПГ "Ген. Владимир Заимов" откри учебната 2023-2024 г.

Церемонията започна с издигането националния флаг и знамето на Европейския съюз. Бяха посрещнати и знамената на училището и Община Сопот. Гости на тържеството бяха г-н Деян Дойнов, кмет на Община Сопот, Нели Пенева - председател на Общински съвет – Сопот, Донка Минчева – директор на център за обществена подкрепа, Пенка Терзиева – директор на Център за работа с деца, доц. Боян Дочев – представител на ТУ – Пловдив, г-жа Иванка Виришапкова – директор-дирекция Социална политика в Община Сопот. Водосвет за здраве, успех и благополучие отслужи отец Марко Тодоров.

Директорът Георги Генов приветства учениците и пожела успешна нова учебна година. Изрази вярата си във високия професионализъм на преподавателите и в уменията им да създават личности - лидери на новото време. Кметът на Община Сопот, г-н Дойнов, в словото си, увери новопостъпилите осмокласници, че ще се обучават в емблематично училище за цяла България и  се намират в добри ръце. Той също пожела на всички да бъдат щастливи, амбициозни, всеотдайни и позитивни.

Тази година в ПГ „Ген. Владимир Заимов“ ще учат 751 ученици. Прагът на училището за пръв път прекрачиха 157 осмокласници, които ще се обучават в специалностите: Системно програмиране; Организация на туризма и свободното време; Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия; Кетъринг; Мехатроника; Рекламна графика; Компютърна техника и технологии; Електронна търговия;

 

Ръководството и педагогическият колектив на ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – Сопот пожелават успешна учебна година!