ПГ "Генерал Владимир Заимов"
Професионална гимназия в град Сопот

Пореден успешен проект за ПГ "Ген. Владимир Заимов" гр. Сопот

   

 

На 05.07.2022 год. в ПГ „ Ген. Вл. Заимов“ гр. Сопот се проведе заключителна конференция по проект  „Разширяване на професионалния ми опит чрез европейска практика“, по който 30 ученици  от гимназията от специалности „Системно програмиране“, „Приложно програмиране“, „Организация на туризма и свободното време“ и „Мехатроника“ проведаха двуседмична практика на реални работни места в Шкойдиц, Германия (03.04-17.04.2022 год.) и в Пуерто де ла Крус, остров Тенерифе, Испания ( 16.06 до 01.07.2022 год.).

Проектът е финансиран от Центъра за развитие на човешки ресурси по програма Еразъм+ на ЕС. Директорът на гимназията инж. Катя Адърска и координаторът по проекта Мария Богданова представиха извършеното по проекта, обобщиха дейностите на учениците по време на подготовката и практиката. Те изказаха благодарност към учениците за добрата подготовка, безупречното поведение и отправените похвали от страна на работодатели и партньори в Германия и в Испания.

Учениците споделиха своите впечатления и благодарности към ръководството и придружаващите учители. Госпожа Адърска връчи на участниците Европас Мобилност, а те получиха от посрещащите организации сертификати за участие.В края на конференцията гостите опитаха испански ястия и напитки, приготвени от участниците в мобилността.