ПГ "Генерал Владимир Заимов"
Професионална гимназия в град Сопот

Професионална гимназия Ген. Владимир Заимов Сопот чества своя 53-ти рожден ден!

Празникът започна с тържествен строй и шествие на част от учениците в града на Вазов, като бяха поднесени венци на паметниците на ген. Георги и ген. Владимир Вазови, на Иван Вазов и патрона на училището ген. Заимов.

Гости на Празника бяха кметът на община Сопот господин Деян Дойнов, председателят на Общински съвет Сопот г-жа Нели Пенева, командирът на “61-ва Стрямска механизирана бригада” бриг.ген Деян Дешков, ст.експерт от Регионално управление на образованието - Пловдив г-жа Таня Кирилова, зам.изпълнителен директор на ВМЗ ЕАД г-жа Иванка Вълева, представители на СКФ БЕАРИНГС БЪЛГАРИЯ, директори на ибразователни и социални институции в района.

С концерт в НЧ “Иван Вазов” ученици на ПГ"Ген. Вл. Заимов” и гост-изпълнители от музикална школа "Алмадин" направиха денят още по-интересен и красив!
До читалищото гимназията представи в изградени щандове професиите, по които се обучават учениците.

Акцент на Празника е откриването на STEM център за природни науки, изследвания и иновации “ДОКОСВАМ БЪДЕЩЕТО”, в който с финансирането на националната програма са подготвени пет нови зали, обзаведени и оборудвани за иновативни часове и проекти с партньори от местни фирми, образователни институции от страната и света!